De leeskliniek is er voor leerlingen die moeite hebben met lezen en een achterstand hebben opgelopen ten opzichte van leeftijdgenoten.

Het doel van de leeskliniek is om de leerling 2 AVI leesniveau’s verder te krijgen.                             Als de leerling is aangemeld wordt de leerling 2 keer per week uit de groep gehaald voor intensieve, individuele leesbegeleiding. Hierbij wordt aangesloten bij de leesmoeilijkheden van de leerling: daar wordt gericht mee geoefend. Want….alles wat je oefent, daar word je beter in!                                                                                                                                              Daarnaast is het doel van de leeskliniek om de leerling de leesmotivatie en het leesplezier terug te geven. De leerling kiest een interessant, passend boek en geeft het boek een cijfer als het uit is.                                                                  We sluiten altijd af met een leesspelletje; dit kan een kwartetspel, een leesrups of een ander spel zijn.                                                                                                                                    Het is van groot belang dat er niet alleen op school maar ook dagelijks thuis hardop met een ouder wordt gelezen, dit geldt ook voor het weekend én de vakanties. Hierbij kan een leesbingo goed helpen!

Het is mooi om te zien dat leerlingen lezen leuker gaan vinden omdat ze er beter in worden; dit kan ook gelden voor andere vakken waarbij lezen een belangrijk onderdeel is zoals bij begrijpend lezen en de verhaaltjessommen bij rekenen.

Ook als een leerling niet naar de leeskliniek gaat, is het belangrijk dat er regelmatig thuis gelezen wordt: lid worden van de bibliotheek is gratis en er is een enorme keus aan verschillende soorten boeken: samenleesboeken, informatie-, strip, moppenboeken!

Met vriendelijke groet,

Coriene Rouvoet